Protein yapısı, protein fonksiyonuyla birbirine sıkıca bağlantılıdır. Protein yapısının ayrıntılı karakterizasyonu, protein fonksiyonunun anlaşılmasını ve kontrol edilmesini sağlar ve bu nedenle akademik ve endüstriyel araştırma ve geliştirmenin merkezinde yer alan faaliyetler arasındadır.

Yapısal olarak her zamankinden daha karmaşık moleküllerin kullanılması, veri kalitesini ve araştırmanın güvenilirliğini sağlamak için tamamlayıcı ve ortogonal analitik için artan bir gereksinimi garanti eder. 'İlk prensip' niteliği ve Diferansiyel Taramalı Kalorimetrenin (DSC) yüksek çözünürlüğü, çözeltideki biyomoleküllerin ve virüslerin genişletilmiş yapısal karakterizasyonu ve stabilite profili için iyi kurulmuş bir tekniktir. Doğrudan okuması, geniş sıcaklık aralığı ve termal olarak indüklenen açılmaya (protein) karşı hassasiyeti nedeniyle DSC, daha yüksek verimli termal kararlılık deneylerinden verilerin doğrulanması için altın standart teknik olarak da kullanılır.

David Staunton tarafından hazırlanan bu web semineri, DSC'nin temel ilkelerini ve Neisseria meningitidis aşı adaylarının geliştirilmesine uygulanmasını kapsamaktadır. Neisseria meningitidis, başlangıç ​​semptomlarının spesifik olmayan doğası ve enfeksiyonun hızlı ilerlemesi nedeniyle çocuklarda ve genç yetişkinlerde bakteriyemi ve sepsisin önde gelen nedenidir. Aşılama, bireyleri korumak için en iyi yaklaşımdır ve gelişimlerinde ilerleme kaydedilmiştir. Buna karşın, mevcut strateji, Avrupa ve Kuzey Amerika'da hastalığın en yaygın şekli olan serogrup B ile kullanılamaz.

Alternatif bir aşı adayı, V1, V2 ve V3 olmak üzere üç varyant gruba ayrılabilen ve iki beta varil modülünden oluşan 27 kDa lipoprotein olan faktör H bağlayıcı protein (fHbp) 'dir. Varyant gruplarının üyeleri %85 amino asit özdeşliğine sahiptir; ancak, gruplar arasında sadece %60-70 benzerlik ve sadece bir varyantla bağışıklık kazandırma, varyant grupları içinde, ancak varyant grupları arasında olmamak üzere, immünolojik çapraz reaktivite üretir. Aşı adayları olarak fonksiyonel olarak inaktif, fakat immünojenik fHbp'nin tasarlanması için çaba gösterilmiştir. V1 ve V3'ün X-ışını yapıları elde edildi, ancak V2 için sadece karboksi beta varil modülü gözlendi. Bu gözlemi açıklamak adına fHbp varyantlarının katlanma stabilitesini belirlemek için Diferansiyel Tarama Kalorimetrisi (DSC) kullanıldı. DSC'nin diğer protein stabilite analizlerine göre uygulanmasının avantajları tartışılacaktır.

 

Kimler katılmalı?

  • Akademi ve endüstrideki proteinlerin karakterizasyonu ve protein bazlı aşıların ve terapötiklerin geliştirilmesi ile çalışan bilim adamları ve proje liderleri.

Neler öğreneceksin?

  • DSC'nin temel ilkeleri ve aşı gelişimine uygulanması
  • Rekombinant çok alanlı proteinlerin karakterizasyonuna DSC uygulama yolları
  • Diğer termal kayma tekniklerine kıyasla DSC'nin faydaları

Date:
08/04/2020
Time:
17.30 - 18.30
Ülke:
Canada
Etkinlik Türü:
Webinar
Dil:
English
Kayıt Ol