Lazer difraksiyonu kullanarak partikül karakterizasyonu için iki tür dispersiyon yöntemi vardır - ıslak dispersiyon ve kuru dispersiyon. En uygun yöntemi seçmek, numunenin doğal durumuna, dağılım kolaylığına ve numune hacmine bağlıdır. Her iki yöntemin de kendine özgü güçlü yanları vardır ve geçerli sonuçları garantilemek için dikkatle ve dikkatle uygulanmalıdır.

Kuru dispersiyonun numune besleme olarak uygulanması kolay olabilir ve uygulanan dispersiyon enerjisi, dikkatlice dikkat edilmesi gereken tek ölçüm değişkenleridir. Bununla birlikte, dispersiyon gerekliliklerini partikül parçalanması riskine karşı dengelemek için özen gösterilmelidir. Bu nedenle, birçok malzeme kuru halde karakterize edilemez ve numunelerin performansını ve stabilitesini ölçmek için ıslak dağılım gerekir.

Bu oturumda, ıslak dağılımda ölçümler için yöntem geliştirmeye odaklanacağız. Bu, dispersiyon sürecini, örneklemeyi ve uygun ölçüm koşullarını ayarlamayı kapsayacaktır. Ayrıca, farklı parçacık boyutlarına sahip malzemeler için bu faktörlerin her birinin ne kadar önemli olduğunu tartışacağız. Bu, çimento, boya, mürekkep, kozmetik, ilaç, gıda vb. Gibi çeşitli endüstriler için çok faydalı olacaktır. Bu, şirketlerinizin uygulamanızı genişletmesi ve farklı dispersiyon yöntemleri kullanarak ürünlerin performansını ve kararlılığını karşılaştırması için iyi bir şans olacaktır.

Ne öğreneceğim?

  1. Islak dağılım ölçümü uygulamaları
  2. Örnekleme, uygun ölçüm koşulları
  3. Islak dispersiyon analizi için Mastersizer 3000 cihazınıza eşlik edebilecek farklı aksesuarlar
  4. Sonuç analizi, yorumlanması ve etkilerinin anlaşılması

Date:
11/11/2020
Time:
18:00 - 19:00
Ülke:
Austria
Etkinlik Türü:
Webinar
Dil:
English
Kayıt Ol